Het team

Wij staan voor je klaar als je hulp en ondersteuning nodig hebt bij kanker:

José Wienk

Mijn naam is José Wienk, ik ben 51 jaar en moeder van twee volwassen kinderen, een zoon en een dochter. Van huis uit ben ik opgegroeid met liefde voor dieren; alle zieke en gewonde dieren die in de buurt gevonden werden, werden bij ons in een warm dekentje gelegd en met veel geduld en liefde opgelapt tot ze vrijgelaten konden worden.

Met paarden kwam ik pas later in aanraking; echt serieus werd dit pas in 2005, toen ik mijn eerste merrie kocht, Lucey. Vanaf die dag zijn paarden niet meer weg te denken uit mijn leven. Paarden hebben voor mij een ongelooflijke helende werking.

Sinds mijn 18e ben ik werkzaam geweest in de zorg en verpleging op verschillende plekken, en in totaal verschillende functies, zowel op de werkvloer als in de planning. In de verpleeghuis- en revalidatiezorg, in de thuiszorg, in een artsenlaboratorium, op de poliklinieken Chirurgie, KNO en Longziekten, en bij de trombosedienst. Uiteraard ben ik me in al deze jaren blijven scholen en ontwikkelen.

Psychosociale zorg

Langzaam merkte ik dat ik vanuit al mijn ervaring vanzelf een andere kant op groeide; die van de psychosociale zorg. Mensen raken en ontroeren me. Ik wil weten wat ze beweegt, wat ze bezighoudt, ik wilde ze niet meer hun pillen aanreiken maar een hand, een luisterend oor, nieuwe inzichten en handvatten waar ze gelukkig van worden. Zodoende besloot ik in 2012 om de HBO opleiding Psychosociale Begeleiding te gaan volgen. Met veel ervaring in de oncologische zorg, én kanker van dichtbij meegemaakt in de familie, wist ik al dat ik mijn latere doelgroep in die richting wilde gaan zoeken. Tijdens de opleiding kwam ik via een andere weg in aanraking met het geven van therapie met paarden, en ik werd zó geraakt door de puurheid en de doeltreffendheid, dat ik besloot ook daar een opleiding in te gaan doen.

In 2015 kreeg ik zelf borstkanker en voorstadium 2 van baarmoederhalskanker.

Wat volgde was anderhalf jaar van operaties, bestralingen, chemokuren, heel veel complicaties, en een rollercoaster aan emoties. Het heeft me enorm veel geleerd. Nadat ik beter was, ging ik mijn droom volgen: de opleiding coachen met paarden, en het starten van deze praktijk, om met mijn kennis, ervaring, en liefde voor mens en dier, anderen in hun eigen proces verder te kunnen en mogen helpen.

Gecertificeerd coach, coaching met paarden EOCP, drie jaar Psychosociaal-trainingen bij SPSO/AIM.
(o.a persoonlijke groei, karakterstrukturen, groepsdynamica, systeemtherapie/opstellingen, coach-en counselingtechnieken, Vier Assen van Verandering, TA)

En de paarden, mijn ondersteunende hulp-coaches:


Saakje

 Een zeer lieve en sociale 14-jarige Friese merrie.
Altijd nieuwsgierig, altijd op zoek naar contact. In haar enthousiasme kan ze soms wat opdringerig overkomen,
maar door haar nieuwsgierigheid naar mensen is ze geweldig goed in

onderzoeken, verbinden en spiegelen.

Ze is heel gevoelig en beschermend, en ze wil graag alles kloppend maken.

Ze is zelf ook ervaringsdeskundige.

Saakje weet helaas wat ziek-zijn betekent: ze heeft op het randje van de dood gelegen en een zware koliek-operatie ondergaan in 2015,
daarna volgde een pittig revalidatietraject. Vanwege haar chronisch slecht-werkende maag is er voor haar een apart voerbeleid ingesteld.
Op haar maag na – waar ze dankzij het aangepaste voerbeleid gelukkig geen problemen meer mee ervaart-
is ze volledig hersteld en nog steeds een vrolijke en enthousiaste dame.
Saakje is inmiddels een ervaren coachpaard.


Tanou

 De grote vriendelijke reus.
Tanou is de grootste van de kudde, hij is voskleurig met een witte bles, en zijn schofthoogte is 1.73.
Hij heeft zelf niet door hoe groot hij is. Hij is héél voorzichtig en zacht tegen alles en iedereen. 
Alleen naar zijn merries wil hij nog wel eens dominant doen als het over eten gaat.
Tanou is 19 jaar, maar kan zich soms nog gedragen als een enthousiaste pup.


Amora

 Een gevoelige 13-jarige Engelse volbloedmerrie met een zacht karakter, 

 die al veel heeft meegemaakt.

Juist dat maakt haar zo duidelijk in het coachen. Als ze zich veilig voelt, geeft ze zich helemaal over,
als ze incongruentie voelt, zal ze zich snel terugtrekken. Daarin is ze heel duidelijk. Amora is hier op 12 oktober 2017 geïntroduceerd in de kudde, en heeft echt tijd nodig gehad om te wennen, en de kat uit de boom te kijken. Inmiddels is ze helemaal gewend, en is ze opengebloeid tot een enorm aanhankelijke knuffel. Ze heeft in de afgelopen maanden al vele mooie coachsessies ondersteund met haar liefdevolle inbreng.

Lucey

Een hele lieve, zachtaardige en rustige 16-jarige Tinker merrie.
Lucey heeft een cool karakter, is nergens bang voor en niet snel van slag. Ze is altijd

een betrouwbare rots in de branding,

voor zowel mensen als paarden. Ze is iets gereserveerder in contact als de andere drie paarden, en heeft er duidelijk behoefte aan om zich soms even terug te trekken uit de kudde.
Ze heeft al heel wat kindjes op haar rug gedragen. Haar allergrootste hobby is eten.  Lucey is in 2016 voor het eerst moeder geworden van veulentje Emma. Emma logeert nu in Duitsland waar ze buiten in een kudde met wat oudere merries en een paar leeftijdsgenootjes leeft, zodat ze heerlijk kan spelen.
Lucey kreeg in 2017 hoefkanker in vier hoeven, en de prognose was niet goed.

Inmiddels is de kanker stabiel

maar helaas nog niet weg.

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress