Groepstraining Klaar met Kanker

Groepstraining Klaar met kanker

Deze training is speciaal ontwikkeld voor mensen die hun behandeltraject (bijna) hebben afgerond, en dus letterlijk klaar zijn met kanker.  Mensen die hun “normale” leven graag weer willen oppakken. Daarbij kan je nogal wat obstakels tegenkomen.

Helaas betekent genezen zijn van kanker, niet dat je dan ook automatisch “beter” of geheeld bent….

Vaak vallen mensen in het bekende Zwarte Gat.

Maar hoe verwerk je naderhand wat er allemaal op je af is gekomen? Hoe krijg je weer vaste grond onder je voeten als die rollercoaster eenmaal klaar is?
-Hoe ga je om met de restverschijnselen, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid of neuropathie?
-Hoe ga je om met de verwachtingen van de mensen om je heen, van je werk, en met je eigen verwachtingen?
-Hoe heb je je toekomstbeeld bij moeten stellen?
-Hoe ga je om met je veranderde lijf,
-Hoe ga je om met de angst dat de kanker terug kan komen?
-Hoe is je relatie beïnvloed door de kanker?

In 12 weken terug naar de balans

Deze groepstraining bestaat uit vier bijeenkomsten van 11 tot 16 uur (incl lunch),twee privesessies, en een evaluatie middag.
De training richt zich enerzijds op een stuk verwerking en afsluiting van een heftige periode, anderzijds op een stuk vooruitkijken, en het opdoen van nieuwe inzichten en liefde voor jezelf om weer verder te kunnen.

Iedere bijeenkomst heeft een thema.

Thema’s zoals hierboven beschreven komen allemaal aan bod. En er is ruimte voor thema’s die je zelf wilt inbrengen.

We bespreken ze met elkaar, en gaan ze dan in de bak uitwerken met één of twee paarden. Door erover te praten in het bijzijn van het paard, zal je veel duidelijk worden over de patronen waar je in denkt, over hoe je omgaat met verwachtingen vanuit je omgeving, over onverwerkte pijn die nog geheeld moet worden (bijvoorbeeld door onbegrip vanuit je omgeving), over wat je zélf eigenlijk wilt en aankunt, en over hoe je dat wil gaan bereiken.

We werken in groepjes van vier a vijf personen, allemaal ervaringsgenoten die in dezelfde fase zitten.

Groepstraining klaar met kanker
in combinatie met Beeldende Therapie.

Er is ook de mogelijkheid om deze training te volgen in een uitgebreidere vorm: behalve het werken met de paarden, bestaat de groepstraining daarnaast ook voor een deel uit beeldende therapie. Na de sessie in de bak, gaan we werken aan een laagdrempelige beeldende opdracht die betrekking heeft op het besproken thema. Deze opdracht zal begeleid worden door Barbera de Jong, een ervaren beeldend therapeut, zie haar introductie onder het kopje “Het team”.

Waarom beeldende therapie: de meerwaarde hiervan is groot; door te dóen en te creëren, maak je contact met een ander deel van jezelf dan bijvoorbeeld door alleen verbale therapie. Er is geen mooi, of niet mooi, en het maakt niet uit hoe (niet-)creatief je denkt te zijn, het proces van het maken zet je gedachten en emoties over een bepaald onderwerp aan het werk.

Na afloop gaan we dit met z’n allen bespreken. Deze groepstraining in combinatie met de beeldende therapie wordt alleen gegeven op de zaterdagen, ivm werkzaamheden elders van Barbera.

In de bijeenkomsten met ervaringsgenoten zul je veel herkenning, erkenning, begrip, troost, en humor ervaren, zowel met elkaar als met de paarden.  Je mentale energie en kracht zullen een flinke boost krijgen en bovendien zal je nieuwe inzichten en nieuwe handvatten krijgen waar je mee verder kunt.

Groepsworkshop Kinderen
Binnenkort ga ik in samenwerking met een kinder(paarden)coach workshops opzetten voor kinderen met kanker, en voor kinderen waarvan een gezinslid kanker heeft.
Als je hier interesse in hebt, laat dan een berichtje achter via het contactformulier of bel me, dan houd ik je daarvan op de hoogte.
De paarden zijn kindvriendelijk en veilig, en kunnen voor de kinderen veel steun en troost bieden.

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress