Gezinssessies

Kanker treft niet alleen degene die het overkomt, maar het hele gezin. Kanker kan niet alleen de “gezondheid van de “getroffene” ondermijnen, maar ook de verhoudingen binnen het gezin. Daarvoor kunnen verschillende redenen zijn.

Een van die redenen is, zoals elders ook al beschreven, dat mensen die van elkaar houden en met elkaar verbonden zijn, een natuurlijke drang hebben om elkaar te willen beschermen. Hierdoor worden emoties zoals angst, verdriet, maar ook blijdschap om dingen die wél fijn zijn, niet altijd uitgesproken naar elkaar, uit angst de ander misschien wel te kwetsen. En zo kunnen patronen ontstaan die langzaam zorgen voor verwijdering…

Bijna altijd zijn de problemen die ontstaan, terug te voeren op dit gegeven….

Pubers die zich gaan afsluiten en zich terugtrekken, terwijl de zieke ouder zich afvraagt waarom er niet wat meer begrip getoond kan worden. Of pubers/ jonge kinderen die zich juist óver-aanpassen en zichzelf wegcijferen.

Mochten er in je gezin dergelijke, of andere situaties voordoen, waar je even niet meer uitkomt, dan bieden sessies met de paarden hulp.

Omdat ze zo goed zijn in het lezen en spiegelen van emoties, komt er duidelijkheid in de patronen die er binnen het gezin zijn ontstaan, en kan er ruimte komen om nieuwe patronen te ontwikkelen, waar iedereen gelukkig mee is.

Misschien was de kanker niet de oorzaak van de problemen, maar de aanleiding. Misschien ligt de problematiek wel veel dieper. Als dat tijdens de sessies naar boven blijkt te komen, gaan we samen overleggen waar op dit moment de prioriteiten liggen en welke vorm van hulpverlening het meest geschikt is.

 

 

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress